Therese Lippel

 

Utbildad SBK allmänlydnadsinstruktör (2011)
Utbildad SBK Friskvårdsinstruktör (2020)
Bästa starten-instruktör (2022)

Utbildad Beskrivare för SKK Beteende- och personlighetsbeskrivning (2022)

Allmän mentalkunskap, M1 (2011)
Studiefrämjandets ledarskapsutveckling steg 1-4 (2010-2013)
SKK's distansutbildning Hundens beteende (2017)
Tävlingsledare draghundsport (2020)
SKK's distansutbildning Mera mentalitet (2021)

Therese har en Border Collie-hane som heter Ose. Med honom tränar hon tävlingslydnad, bikejoring, canicross, vallning och viltspår. De har gjort ett godkänt anlagsprov i viltspår, tävlat i motionsklass i bikejoring och tagit grönt kort för draghundsport. Men det vi lägger allra mest tid på är att så ofta som möjligt vara ute på äventyr i skog och mark, vandra och bara umgås. Therese har haft hundägarutbildningar i allmänlydnad för valpar och vuxna hundar på klubben sedan 2011. Hon brinner för hundhälsa och ökad förståelse och kommunikation mellan hund och människa.

 

Du kan även fråga Therese om:

 • Hundens språk och beteende
 • Kommunikation med hund 
 • Fysisk aktivitet för valp och vuxen hund
 • Foder och tandvård för hund
 • Råd vid val av ras och införskaffande av hund
 • Draghundsport och Sund med hund-aktiviteter 


69458850_504012510172721_4852513630807130112_n 

 

 

 

Annie Paulsson

 

Utbildad agilityinstruktör A1 (2018)

Studiefrämjandets ldarskapsutveckling steg 1 (2022)

Annie har alltid haft ett stort hund- och djurintresse, sin första egna hund skaffade hon 2014 och sedan dess har intresset för hundträning växt ännu mer. Annie har hundarna Elvis (Schnauzer född 2014) och Minnie Mae (Perro de agua espanol född 2021). Hon och hundarna tränar gärna de flesta grenar och har gått många olika kurser och cirklar, båda hundarna har även klarat doftprov för eukalyptus. Agility är såklart favoriten där de också tävlar ibland. Just nu tävlar Elvis klass 2 och Minnie Mae klass 1.

Annie har också hand om en allmänlydnads-/miljöträningsgrupp på klubben samt har varit med och byggt klubbens aktiveringsbana.

 

 

Förutom agility kan du fråga Annie om:

 • Störnings- och miljöträning
 • Belöningsplacering
 • Shaping
 • Dog parkour

 

 

 

  

 

Rita Hillring

 

Hoopers instruktör (2022)
Utbildad av Hundiagården (Pirko Andersson)

Cirkelledare L1 (Studiefrämjandet)

Rita har två hundar, en Cocker Spaniel som heter Alva och en Cavalier King Charles Spaniel som heter Birk. Alva är viltspårchampion och har tävlat i nose work. Alva är även utbildad ID-hund, men en pensionerad sådan. Med Birk tävlar Rita i rallylydnad fortsättningsklass. Birk har också godkänt anlagsprov (viltspår) och de tränar för öppen klass.

Rita fick sin första hund när hon var 11 år, en Welsh Terrier. Sedan har det blivit många olika raser såsom tax, olika retrievers, kelpie, korthårig collie, welsh corgi pembroke, cocker spaniel och cavalier. Rita har försökt att träna sånt som passar hennes hundar så det har blivit allt från fårvallning, lydnad, brukslydnad, utställning, viltspår, rallylydnad, nose work och ID-sök. Det har gjort att hon lärt sig en hel del om olika grenar och om olika raser. Rita har även fött upp korthårig collie, welsh corgi pembroke (Hillringens) och haft eget hundpensionat. Rita är licensierad ID-hundförare och i fem år har hon sysslat med ID-sök, först med sin hund Ruffi och sedan med Alva. Rita har också varit assistent på ett antal rallylydnadscirklar på Sörmons hundklubb, först med Karin Dyrbäck och sedan med Cecilia Julin. Senaste åren har hon haft egna cirklar i ID-spår, personspår och rallylydnad. Under våren 2022 så har Rita gått en utbildning till Hooperinstruktör.

Du kan också fråga Rita om:

 • ID-spår
 • Viltspår
 • Rallylydnad
 • Nose work
 • Hoopers

 

Rita bild två vovvar

  

 

 

Emelie Bäckman

 

Utbildad allmänlydnadsinstruktör (2017)
SBK's grundmodul 2016

Håller cirklar i spår på klubben och aktiveringskurs.

Emelies första hund var omplaceringshunden Hektor, en tysk jaktterrier som hon skaffade tillsammans med sin sambo 2009. År 2011 skaffade de strävhårstaxen Apollo som används till bland annat jakt på rådjur och småvilt. Mestadels bor Apollo med husse vilket gjort att Emelie inte är så aktiv i klubben längre. Att jaga är det roligaste Apollo vet och när det inte är jaktsäsong så gillar Apollo nosaktiviteter som spår, nosework och även agility. Apollo har godkänt i anlagsklassen i viltspår och det vore kul att någon gång ta viltspårschampionatet. Apollo har tagit drevchampionat. Emelie och Apollo har testat på de flesta kurser och cirklar som aktivering. Det viktigaste för Emelie är att ha kul med sin hund och att bygga en bra relation mellan hund och ägare. Emelie har fått jobba mycket med motivation och tålamod i hundträningen.

 

Förutom personspår kan du fråga Emelie om:

 • Drivande jakt
 • Spår
 • Tålamod vid hundträning
 • Belöning/motivation

 

10580193_10153076326093761_487129368689676007_n

 

 

Kerstin Karlsson

 

Utbildning till viltspårsinstruktör pågår (2022-2023)
Rasutbildning (2022)
Allmän mentalkunskap, M1 (2013)
Hundmassage och relax (2010)
Hundens biologiska beteende 1 (7,5hp 2022)

Ledarskapsutbildningar L1, UGL och UL m.fl.

Kerstin genomgår just nu en viltspårsintruktörsutbildning och har som mål att hålla kurser för klubbens medlemmar i ämnet. Hon har också alltid varit intresserad av hundars menatlitet och är nu funktionär i klubbens nystartade BPH-verksamhet (Beteende- och personlighetsbeskrivning Hund).

Kerstin har haft olika hundar av olika raser men främst Riesenschnauzer och Rottweiler som hon tränat olika brukssporter och lättare lydnadsklasser med. Nu har hon en Australien shepherd (Chilli) och en Gos datura catala (Bagheera). Kerstin gillar att träna och tävla, främst är det viltspår, nose work och specialsök med röd kong.  Med hunden Chilli har hon uppnått klass 2 i Nose work viltspårschampion. Med hunden Chilli har hon också tränat söka av kokain, marijuana och heroin. 

Utöver det så gillar hon att spendera mycket tid tillsammans med sina hundar i skogen och hon gillar att tränar agility, rallylydnad för att det är kul och bra aktivering. Planen är även att börja träna den nya hundsporten Hoopers.

 

Du kan fråga Kerstin om:

 • Viltspår
 • Bruksspår
 • Nose Work
 • Specialsök
 • Hundens mentalitet och biologiska beteende
 • Olika hundrasers egenskaper och bakgrund

 

 

 

Cecilia Julin

 

Utbildad Allmänlydnadsinstruktör (2019)
Utbildad på Lundagårds hundskola

Bästa starten-instruktör (2022)

 

Cicci har två Golden retrievers, Diza och Arwen. Diza och Arwen tränas och tävlas framförallt i rallylydnad, lydnad, bruks och jaktapportering.

Cicci har cirklar i Rallylydnad och kurs i Bästa starten på klubben och hon har en önskan om att vidareutbilda sig till Rallylydnadsinstruktör. 

Tillsammans med Annelie Johannesson ansvarar Cicci över klubbens tisdagsträningar. Hon gillar att själv träna hund men även att hjälpa andra i deras hundträning. Tidigare när klubben hade kurs i personsök var Cicci med som assistent i många år.  

 

Du kan också fråga Cicci om:

 • TSB-modellen och hur man får en bra relation med sin hund
 • Kommunikationsmetoden och hundmöten
 • Belöning och motivation
 • Engagemang och fokus
 • Tävlingslydnad

 

 

Cicci instruktör båda vovvar

 

 

 

 

   

Sofia Folestam

 

Utbildad Allmänlydnadsinstruktör (2019)
Utbildad på Lundagårds hundskola

SNWK certifierad Nose Work-instruktör  (2020-21)
Utbildad hos DalaHundservice i Borlänge (Marie Fogelquist)


Sofia har en blandrastik som heter Andy och de tränar och tävlar i TSM NW3, agility och rallylydnad mästarklass.  Andy tycker det mesta är kul och de tränar även personsök, personspår, viltspår, lydnad och apportering mm. År 2022 kvalade Andy till SM i Nose Work. Andy har även godkänt anlagsprov och har fyra 1:a pris i Öppen klass (men hon får ej titeln viltspårchampion eftersom hon är blandrashund). Från sommaren 2022 har Sofia även en BC/Golden-hane som hon tävlar Nose Work och Rallylydnad med. Sofia tycker om att anordna och bedöma träningstävlingar i Nose Work med Sörmons Nose Work-kommitté samt att ha NW-kurser för allt från nybörjare till de som vill träna på tävlingsmoment/tävlingssituationer och inför högre klasser. Under hösten 2020 gick Sofia en Nose Work-instruktörsutbildning. Sommaren 2022 gick Sofia en fortbildning hos SNWK för att kunna ha kurser för ekipage som vill träna på klass NW2/3- nivå. Sofia undervisar även på Lillerudsgymnasiet i kurserna Hundkunskap och Träning av hund.

Förutom allmänlydnad/vardagslydnad och Nose Work kan du fråga Sofia om:

 • TSB-modellen och hur man får en bra relation med sin hund
 • Kommunikationsmetoden och hundmöten
 • Belöningar 
 • Hundens fodersmältning och näringsbehov

Tvåa LM 1 sep 2018 

 

 

Viktoria Strömberg


Ledarutveckling steg 1-3

Studiefrämjandet

Agilityinstruktör A1 (2021)

Utbildad BPH-beskrivare (2022)
Beteende och personlighetsbeskrivning hund
Svenska Kennelklubben

Viktoria har tränat agility sedan 2008 och har nu en Mudi som hon tränar agility med. Viktoria håller sig ständigt uppdaterad med nya rön inom agilitysporten. Hon har haft egen hund sedan 2009 och har på denna tid skaffat sig en bred kunskap om olika raser och individer samt testat på de flesta hundsporter. Tidigare hundar som Viktoria själv har haft är Lurcher, Belgisk Vallhund Malinois, Tysk Schäferhund och Podenco Ibicenco. Viktoria har ett stort intresse av hundars beteende, mentalitet och utveckling. Sedan 2009 har hon varit involverad i föreningsliv och förtroendevald i olika föreningsstyrelser.

Viktoria är delaktig i mycket som gäller agility på klubben, förutom instruktör så är hon även sammankallande i agilitykommittén och är ofta domare på klubbens inofficiella tävlingar.

 

Förutom agility kan du fråga Viktoria om:

 • Vinthundar
 • Brukshundsraser
 • Belöningar
 • Mental hälsa och hundens språk
 • Föreningsliv
 • BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning hund)

 

183411817_10219033923946529_6358250533926244148_n

 

 

Linn Westin

 

Cirkelledare för cirkeln Kontakt- och skvallerträning 2023

 

Linn är uppvuxen med djur, både hundar, katter och hästar. Efter att Linn skaffade Lennox, som är hennes första egna hund, har hundintresset bara vuxit! Lennox är en schäfer/rottweiler född 2013. Tillsammans har de gått diverse olika kurser, allt från viltspår, agility, lydnad, freestyle, sök, nosework, ja listan kan göras lång.

 

Det de tränar mest är olika typer av nosarbete. Lennox är också expert på att skvallra! Men det Linn tycker är allra roligast men också viktigast av allt är att träna följsamhet och kontakt, att ha en fin relation med sin hund. Långa promenader i skogen och mysa tillsammans i soffan.

 

Linn är med och har hand om "säker i alla lägen".

 

 337516569_548452810726003_6415479919518412130_n