Träningsgrupper

 

På klubben finns flera olika träningsgrupper med medlemmar som tränar tillsammans och hjälper varandra när andan och träningslusten faller på. Klubben är ju alltid öppen, och det är ofta medlemmar där och tränar.

Vanligtvis sker kommunikationen i träningsgrupperna på Facebook, eftersom de flesta grupper har en egen facebookgrupp.

Vill du veta mer om någon grupp, skicka ett meddelande genom kontaktsidan så ger vi dig mer information.

 

 • Tävlingslydnad och brukslydnad
  Kontaktperson: Cecilia Julin

  Namn på facebookgruppen: Tävlingslydnad Sörmons Hundklubb LKk
  Vi fokuserar på tävlingslydnad och brukslydnad. 

 • Rallylydnad
  Kontaktperson: Cecilia Julin
  Namn på facebookgruppen: Rallylydnad Sörmons Hundklubb LKk
  Du som är intresserad av att träna rallylydnad (oavsett nivå) är välkommen att gå med i facebookgruppen.

 • Agility
  Kontaktperson: Viktoria Strömberg
  Namn på facebookgruppen: Agility Sörmons Hundklubb LKk
  Vi är ganska många som tränar agility på klubben och det brukar vara enkelt att hitta någon att träna tillsammans med. För att minimera risken för skador på hundar, hinder och människor ska du ha gått hinderinlärningskurs/nybörjarkurs (eller ha motsvarande kunskaper) för att få träna agility på klubben. Läs mer om våra regler för agilityplan HÄR.

 • Hoopers 
  Kontaktperson: Rita Hillring
  Namn på gruppen: Hoopers Sörmons Hundklubb LKK  Hoopers är en ny hundsport där hunden springer en hinderbana utan hopp och snäva svängar. Den här gruppen är för medlemmar som vill träna tillsammans med andra och är intresserade av att lära sig mera om hoopers. Du behöver ha gått en grundkurs i hoopers för att få till en bra träning. Hindren ska plockas in efter träning. Hoopershagen är ingen rastplats, men får användas för annan träning när inte hoopers tränas.

 • Sök
  Kontaktperson: Sofia Folestam
  Namn på facebookgruppen: Sök Sörmons Hundklubb LKk

  Vi är en grupp som är intresserade av sökträning och tycker om att träna ihop. För att delta på träningar här så bör du ha läst på grunderna om sök, gått en kurs eller studiecirkel och hunden ska kunna lystra när förare kallar in den under träning. Självklart är det helt okej att vara nybörjare men det är jättebra om du har engagerat dig i att läsa på (finns bok att låna på klubben), är du osäker så får du gärna komma och titta på när vi tränar. 

 • Spår
  Kontaktperson: Kerstin Karlsson och Rita Hillring

  Namn på facebookgruppen: Spår Sörmons Hundklubb LKk
  Tycker du om att träna spår och vill ha vänner att diskutera och träna med så gå med i vår facebookgrupp. På träningsgrupper finns det ingen instruktör eller cirkelledare så du behöver ha gått en grundkurs i spår eller ha liknande förkunskaper för att hänga med och träna med oss, ta även med egen spårutrustning och klöv. 

 • Utställningsträning
  Kontaktperson: Gisela Barsing
  Namn på facebookgruppen: Utställningsträning Sörmons Hundklubb 
  Vi är en grupp medlemmar i klubben som vill träna för utställning. Här kan man dela med sig av kunskap och planera träningstillfällen.
   
 • Nose Work
  Kontaktperson: Sofia Folestam
  Namn på facebookgruppen: Nose Work Sörmons Hundklubb LKk 2022
  Vi är ett ganska stort gäng som tränar Nose Work och i fb-gruppen Nose work Sörmons Hundklubb LKK kan alla ställa frågan om någon vill hänga med och träna nw, platserna får gärna variera. För att vara med och träna så bör du ha läst på grunderna om Nose Work, gått en kurs eller studiecirkel och hunden behöver ha lärt sig eukalyptus-doften.
 • Säker i alla lägen
  Kontaktperson: Annie Walfridsson
  Namn på facebookgruppen: Säker i alla lägen-träning Sörmons Hundklubb LKk
  För dig som vill träna allmänlydnad i olika miljöer och med olika planerade störningar. 

 • (Draghundsport - tyvärr ej aktiv från sep 2021)
  Är du intresserad? Hör av dig till styrelsen@sormonshundklubb.se
  Kontaktperson:
  Namn på facebookgruppen: Draghund Sörmons Hundklubb LKk
  Vi är en nystartad träningsgrupp som vill skapa träningstillfällen för alla oavsett kunskapsnivå. Vi vill främja att fler får upp ögonen för denna träningsform för hund och förare. Visste du att draghundsport räknas som en idrott? Välkommen att gå med i gruppen.

 

 

Saknar du en grupp?

Vill du vara med i eller bilda en träningsgrupp som inte finns än?

Det kan vara allt från dog parkour eller dragweight till en grupp som joggar tillsammans - vi är alltid öppna för nya idéer! Prata med en instruktör eller någon i styrelsen (eller skicka ett meddelande via kontaktformuläret) så hjälper vi till att och ta fram det som behövs.